Lekváros bukta
A lekváros bukta hungarikum. Egy pillekönnyű kelt tészta csodás lekvárral töltve. Elkészítése nem lehetetlen küldetés, neked is sikerülni fog!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
só
5 dkg vaj
kemény lekvár a töltéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütő gépben megdagasztottam, majd lisztezett gyúrólapra húztam és átdolgoztam. Ujjnyi vastagra nyújtottam, és olyan téglalapokra vágtam őket, amik csaknem olyan szélesek, mint amilyen hosszúak. Hosszanti tengelyükre középen lekvárt tettem – ne essünk túlzásba, a sok lekvár biztosan kifolyik a tésztából, és csak bosszúságot okoz -, majd a téglalap rövidebb oldalát ráhajtottam a lekvárra, mintegy lezárva a bukta végét. Ezután hosszanti irányból támadtam: a felső harmadot ráhajtottam a lekváros részre, majd ezt a dupla részt alulra hajtottam. A bukták tetejét megkentem olajjal, és 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.
Hozzászólás zárolva.