Lencseleves tejfölösen, gombával
Egy tápláló sűrű leves kiváló vacsora is lehet, vagy éppen súlyosabb első fogás egy könnyű, édes desszert előtt. Nem csak a babgulyás jöhet szóba!
Hozzávalók
35 deka lencse
15 deka gomba
10 deka parasztkolbász vagy nyers füstölt tarja
2 deci tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1-2 babérlevél
só
őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése
Az előző este beáztatott lencsét 2 liter sós vízben a felkarikázott kolbásszal (vagy a felkockázott tarjával) és a babérral puhára főzzük. Egy lábosban az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, néhány percig pároljuk, majd a kolbászos főtt lencsét a vizével együtt ráöntjük. Felforraljuk, végül a belekevert tejföllel összeforraljuk.
További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.