Facebook hozzászólás
694

Lencseleves tejfölösen, gombával

Egy tápláló sűrű leves kiváló vacsora is lehet, vagy éppen súlyosabb első fogás egy könnyű, édes desszert előtt. Nem csak a babgulyás jöhet szóba!

Kép:sxc

Hozzávalók
35 deka lencse
15 deka gomba
10 deka parasztkolbász vagy nyers füstölt tarja
2 deci tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1-2 babérlevél

őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítése
Az előző este beáztatott lencsét 2 liter sós vízben a felkarikázott kolbásszal (vagy a felkockázott tarjával) és a babérral puhára főzzük. Egy lábosban az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, néhány percig pároljuk, majd a kolbászos főtt lencsét a vizével együtt ráöntjük. Felforraljuk, végül a belekevert tejföllel összeforraljuk.

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!