Libanoni saláta keménytojással
Ennél egyszerűbb saláta kevés van, csak egy fejes saláta, petrezselyem és néhány fűszer kell hozzá, hogy egzotikus, különleges ízű finomságot tálalhassunk.
Hozzávalók:
egy fej saláta
1 csokor petrezselyem
12 szem fekete olívabogyó
1 evőkanál mazsola
1 csipetnyi őrölt római kömény
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt paprika
4 érett paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
4 tojás
só
Elkészítés:
A salátaleveleket és a petrezselymet – amit csak durva darabokra tépünk, nem vágunk apróra – salátástálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat, a gerezdekre vágott paradicsomot, a langyos vízben megáztatott mazsolát. Jöhet rá a kömény és az őrölt paprika. A sót elkeverjük a citromlében, beletesszük az olajat, ráöntjük a salátára, és alaposan összekeverjük. A gerezdekre vágott kemény tojással tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.