Lilahagymás, répás hústekercs
Hústekercset készíteni kicsit macerás dolog, de megéri a pepecselést, az eredmény ugyanis nagyon látványos étel. Ez a marhahúsos répával és lilahagymával készült tekercs nagyon finom is.
hozzávalók személyenként:
1 szelet sovány marhahús
4 vékony szelet répa
negyed fej lilahagyma
1 szelet szalonna
A húst alaposan kiklopfolom, besózom, megborsozom. A répából hosszában vékony szeleteket vágok és a hagymát is felszeletelem. A hússzeletet lefedem répa és hagyma darabokkal, majd feltekerem. Becsavarom baconbe és megtűzöm hústűvel vagy fogpiszkálóval.
Kevés olajon elkezdem pirítani a tekercseket, ha megpriult öntök alá egy kis vizet, és dobok mellé pár babérlevelet. A főzési idő végefelé vörösbort töltök rá és elforralom.
Tálalni kettévágva érdemes a hústekercseket, úgy mutatós.
Hozzászólás zárolva.