Lime-habos citromfagylalt camparival
Ha nyár, akkor fagyi, ez természetes. De még a legjobb fagyit is lehet kicsit tuningolni, és mi most ezt tesszük a citromfagyival a vele vetélkedő, ám azért harmóniában is lévő lime-hab és a kesernyés, fantasztikus aromájú campari segítségével. Utóbbi még egy kis élénk színt is csempész ebbe a fincsi fanyar együttesbe, nehogy véletlenül túl sápadt legyen…
Hozzávalók
(4 személyre)
● 8 gombóc citromfagyi
● 2 lime héja
● 3 lime leve
● 3 tojás
● 4 kávéskanál zselatin
● 1,5 deci tejszín
● 10 deka porcukor
● 1 deci campari
Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, a porcukrot és a citromhéjat egy tálban addig keverjük, amíg sűrű és halvány nem lesz. A citromokat kicsavarjuk, a levet a zselatinnal együtt egy kis lábosba tesszük, csomómentesre keverjük, és öt percig állni hagyjuk. Ezután kis lángon addig keverjük, amíg a zselatin fel nem olvad. Ekkor a tojáskeverékből 4 evőkanállal beleteszünk, megkeverjük, majd hozzákeverjük a maradékot is. A tűzről levéve 10 percig pihentetjük, majd ismét megkeverjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk, végül a keményre felvert tojásfehérjét is belekeverjük. A masszát 4 kehelybe szétosztjuk, hűtőszekrénybe tesszük, és addig pihentetjük (körülbelül egy órát), amíg megszilárdul. A lime-habra kelyhenként 2-2 gombóc citromfagyit ültetünk, végül mindegyik kehely tartalmát meglocsoljuk camparival. Tejszínhabbal, mentalevéllel, koktélcseresznyével díszítjük.
● Amilyen apró, olyan fontos alkotóeleme sok-sok receptnek a reszelt citromhéj. A normál konyhai reszelőknek általában van olyan része, amelyen kiválóan léhet citromhéjat is reszelni. De nem sokkal könnyebb egy kézhez álló kis célszerszámmal dolgozni? Dehogynem! És csak 490 forintba kerül.
Emellett az Életforma Shopban más citromhoz való okos eszközöket is találsz, nézd meg őket!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.