Liszt nélküli kréker
Kalóriában nem túl szegény, szénhidrátban azonban igen, úgyhogy megfelelő mennyiségben életmentő lehet egy ilyen kekszecske.
Hozzávalók:
5 evőkanál zabpehely
5 evőkanál tökmag
5 evőkanál napraforgó mag
2 evőkanál lenmag
3 evőkanál szezámmag
1 tojás
1 kávéskanál füstölt paprika
1 kiskanál só
Elkészítés:
A zabpelyhet és a lenmagot leforrázzuk 1,5 dl vízzel. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a többi alkotóelemet. Sűrű, kenhető masszát kapunk. Egy nagyobb tepsi hátára sütőpapírt helyezünk, arra vékony rétegben rákenjük a tésztát. Használjunk az elsimításához vizes kanalat, az a legegyszerűbb, de vizes kézzel is elvégezhetjük a feladatot. 180 fokos sütőbe toljuk, és lassan szárítjuk, pirítjuk. Ne hagyjuk magára, mert hajlamos megégni. Ha úgy látjuk, már jó színe van, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd darabokra tördelhetjük vagy vágjuk.Az egész napos rohanásban, ha nem érünk rá ebédelni, ha délelőtt vagy délután, két étkezés között bekapnánk valamit, ha kényeztetni akarjuk magunkat, ha valami egészségeset rágcsálnánk, ha egy könnyen magunkkal vihető édes szeletet szeretnénk…, no, akkor süssünk egy ilyet. De leginkább akkor, ha van három nagyon érett banánunk.
Hozzászólás zárolva.