Magos rudacskák – a hétvégi nassoláshoz
A hétvégi baráti csevegésekhez vagy egy jó mozi mellé ajánljuk ezt a nagyon egyszerű, de abbahagyhatatlan sós-ropogós finomságot. Csak dupla adagban érdemes elkészíteni!
Hozzávalók:
- 25 deka túró
- 25 deka margarin
- 30 deka liszt
- 5 kanál szezámmag
- 5 kanál lenmag
- 1kiskanál só,
Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, túróval, hozzáadjuk a lapos evőkanálnyi magokat, és megsózzuk. Miután jól összegyúrtuk a tészta hozzávalóit, egy nagyobb tepsi (vagy sütőlemez) hátlapjára sütőpapírt teszünk. A tésztát lisztben megforgatjuk, és a sütőpapíron kb ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd feldaraboljuk . Előmelegített sütőben 2oo fokon kb 15 perc alatt készre sül.
Hozzászólás zárolva.