Facebook hozzászólás
1 263

Mákos baklava – akár az ünnepi asztalra is

Aki már evett, sőt készített baklavát, az tudja, hogy amúgy sokáig eláll(na) ez a közkedvelt finomság. Most egy mákos változattal csábítjuk el a vasárnapi vendégeket, vagy kényeztetjük a családunkat. Vali konyhájából hoztuk a receptet!

Sokáig eláll

Hozzávalók:

  • 1/2 kg réteslap,(12 lap)
  • 25 dkg darált mák,
  • 1 pohár joghurt,
  • 4 db tojás,
  • 1 dl étolaj,
  • 2 dl cukor,
  • fél csomag sütőpor,

Sziruphoz:

  • 4 dl víz,
  • 4 dl cukor,
  • 1 citrom leve

Elkészítés:
A tojást, cukrot, joghurtot, étolajat, sütőport összekeverjük. Három réteslapot lerakunk a sütőlap aljára, meglocsoljuk az elkészített masszával, majd megszórjuk mákkal és így folytatjuk míg van a hozzávalókból. A legfelső réteg 3 réteslap. Mielőtt a sütőbe toljuk, felkockázzuk. Előmelegített sütőben 18o fokon kb 25-30 percig sütjük (pirosodásig).
Közben elkészítjük a szirupot : a vizet kb 15 percig forraljuk a cukorral, majd tűzről levéve hozzáadjuk a citrom levét. A kihűlt tésztára ráöntjük a forró szirupot, úgy, hogy mindenhova jusson, majd nehezéket teszünk a tetejére, hogy összenyomja.
Érdemes dupla adaggal kezdeni, mert gyorsan elfogy.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!