Marhapörkölt bográcsban
A legegyszerűbb étel is, ha bográcsban készül, valahogy sokkal ízesebb és finomabb lesz, mint ha a tűzhelyen főznénk meg. Így van ez a marhapörkölttel is, különösen, ha a bogrács kedvéért még egy kis zöldség is kerül bele!
Hozzávalók
● 2 kiló marhacomb
● 20 deka füstölt szalonna
● 4 nagy fej hagyma
● 1 fej fokhagyma
● 3 paprika
● 4 paradicsom
● 2 sárgarépa
● 2 fehérrépa
● 20 deka gomba
● 4 deci vörösbor
● 2 babérlevél
● 2 teáskanál kömény
● 1 kiskanál kakukkfű
● őrölt pirospaprika
● só, őrölt fekete bors
Elkészítése
A felkockázott szalonnát kis tűzön kiolvasztjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta. Levesszük a bográcsot a tűzről, és ha kicsit hűlt, pirospaprikát szórunk rá. Beletesszük a kockára vágott húst, kevergetve fehérre pirítjuk, majd felöntjük a bor felével és annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a paprikát. A borssal, erős paprikával, kakukkfűvel, az apróra vágott fokhagymával, köménnyel és babérlevéllel fűszerezzük. Ha a hús félig megfőtt megsózzuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát. Az elfőtt levet a maradék borral és vízzel pótoljuk, és szaftjára sütjük. Főtt burgonyával vagy ropogós barna kenyérrel tálaljuk.
● Bár lassan kifelé megyünk a nyárból, azért még sok szép nap vár ránk, amely szinte hívogat majd arra, hogy amíg lehet, készítsünk valami finomat a szabad ég alatt, és kellemes társaságban élvezzük az ízeket. Nem olyan nagy dolog beszerezni hozzá egy bográcsot meg egy állványt, kell még némi fa, és kezdődhet az alkotómunka! Ehhez ajánljuk ezt a 10 literes vas bográcsot, amely 2.490 forintba kerül.
Természetesen az Életforma Shopban találsz másféle – öntött vas, zománcozott – bográcsot sokféle méretben.
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.