Facebook hozzászólás
607

Marokkói mandulás csirkeleves

Marokkó varázslatos hely, amihez többek között fantasztikus gasztronómiája is hozzájárul. A tejes-mandulás csirkeleves itthon senkinek nem jutna eszébe. Érdemes kipróbálni!

Kép:Flickr

Hozzávalók:

1/2 kg tisztított csirkeaprólék
1 l víz
1/2 kiló leveszöldség (répa, zeller, fehérrépa stb.)
3 ek. finomra vágott petrezselyem
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 tcs. tej
4 ek. finoma vágott, hámozott mandula
tört bors

citromlé

Elkészítése:

A csirkeaprólékot a vízzel, hagymával leveszöldséggel és petrezselyemmel tegyük fel főni. Lassú tűzön, lefedve pároljunk mindent puhára. Ha kész, vegyük le a tűzről, és vegyük ki belőle a húst. A levest turmixoljuk le, ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a mandulát és főzzük még 10 percig. Ezuán keverjük össze a tejjel, és pároljuk még 5 percig. Tálalás előtt adjunk hozzá citromlevet.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!