Marokkói mandulás csirkeleves
Marokkó varázslatos hely, amihez többek között fantasztikus gasztronómiája is hozzájárul. A tejes-mandulás csirkeleves itthon senkinek nem jutna eszébe. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
1/2 kg tisztított csirkeaprólék
1 l víz
1/2 kiló leveszöldség (répa, zeller, fehérrépa stb.)
3 ek. finomra vágott petrezselyem
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 tcs. tej
4 ek. finoma vágott, hámozott mandula
tört bors
só
citromlé
Elkészítése:
A csirkeaprólékot a vízzel, hagymával leveszöldséggel és petrezselyemmel tegyük fel főni. Lassú tűzön, lefedve pároljunk mindent puhára. Ha kész, vegyük le a tűzről, és vegyük ki belőle a húst. A levest turmixoljuk le, ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a mandulát és főzzük még 10 percig. Ezuán keverjük össze a tejjel, és pároljuk még 5 percig. Tálalás előtt adjunk hozzá citromlevet.
Hozzászólás zárolva.