Facebook hozzászólás
1 889

Mascarponés, gyümölcsös villámdesszert

A mascarponéval annyiféle desszertet lehet kreálni, hogy megéri egy-egy dobozzal tárolni a hűtőben. Persze nemcsak édességekhez jó, hanem tésztaszószokhoz, húsételek mártásához is.

Mascarponés villámdesszert, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
25 dkg szobahőmérsékletű mascarpone
2 dl habtejszín
néhány darab édes keksz (nálam Győri Zabfalatok, natúr)
ízlés szerinti mennyiségű porcukor
gyümölcs ízlés és szezon szerint

Elkészítés:
A tejszínt felverem kemény habbá, majd a porcukorral kikevert mascarponét hozzákeverem a habhoz. A kekszet összetördelem, vagy a késes aprítóval ledaráltatom, néhány evőkanálnyit egy kehely aljára rendezek, kanalazok rá a mascarpone krémtől, a tetejét pedig kirakom gyümölccsel. Néhány óra pihenés a hűtőben jót tesz neki.

Tejszínhab helyett készíthetjük natúr joghurttal is, úgy is nagyon finom. A keksz elhagyható, a kalóriatartalom anélkül is derekas…

Tiramisu, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

 

 

Figyelmes szemlélő felfedezheti, hogy a két képen ugyanazokba a kelyhekbe tálaltam a desszertet. Igen ám, de ezen a fotón tiramisu van a poharakban. Te hogy készíted a tiramisut? Ha a fotóra kattintasz, megtudhatod, én hogyan csinálom.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!