Mascarponés villám desszert
Nem kell hozzá más, csak mascarpone, tejszín, kevés cukor, néhány keksz, pár szem gyümölcs, és körülbelül tíz perc múlva kész is a tökéletes desszert.
Hozzávalók:
25 dkg szoba hőmérsékletű mascarpone
2 dl habtejszín
néhány darab édes keksz (pl.: zabkeksz)
ízlés szerinti mennyiségű porcukor
bármilyen gyümölcs
Elkészítés
A tejszínt felverjük kemény habbá, majd a porcukorral kikevert mascarponét hozzákeverjük a habhoz. A kekszet összetördeljük, vagy a késes aprítóval ledaráljuk, néhány evőkanálnyit egy kehely aljára rendezünk, kanalazunk rá a mascarpone krémből, a tetejét pedig kirakjuk szezonális gyümölccsel. Néhány óra pihenés a hűtőben jót tesz neki.
Tejszínhab helyett készíthetjük natúr joghurttal is, úgy is nagyon finom, és a keksz is elhagyható, a kalóriatartalma anélkül is elég magas.
Hozzászólás zárolva.