Facebook hozzászólás

Max házi krémese

Ismét egy gyöngyszem Cicaanya süti gyűjteményéből. A nagy kedvenc a házi krémes: igazából nem egy nagy kunszt, de el lehet cseszni. Rendesen, de Cicaanyának, hála az égnek, megy. Jól megy! Maxnak jól megy, most Ti jöttök!

Házi krémes, Kép: Somogyi Max Zoltán
Kép: Somogyi Max Zoltán

Tészta:

Krém:

Elkészítés:

Két darabra vágtuk a leveles tésztát, és nagyon vékonyra kinyújtottuk, a tepsi méretére (kb. 25×35 cm).  Előmelegített sütőben 180 ºC-on szép ropogós pirosra sütöttük. Rácson hagytuk kihűlni.

A tojássárgáját a cukrokkal, a liszttel és kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a lisztes-tojásos keveréket finoman belecsurgatjuk, és sűrűre főzzük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és apránként a forró krémet belekeverjük. Megvárjuk, hogy langyosra hűljön.

Ha kihűlt az egyik tésztát lerakjuk alulra, ha van tortakeretet teszünk köré, és megkenjük a krémmel. A felső lapot felvágjuk 12 négyzetre, és darabonként kirakjuk a tetejét. Hűvös helyen hagyjuk pihenni pár órát vagy egy éjszakát, majd a szabásminta szerint felszeljük.

Jó étvágyat kíván: Max!

Kuglófom, avagy az osztrák konyha mennyei desszertje
Kuglófok, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Aki erre a fotómra ránéz, rögtön tudja, merre jártam! Igen, ez Ausztria. A német ROTO cég grazi nemzetközi sajtótájékoztatóján ezt is felszolgálták a délelőtti kávéhoz. Hozzá stájer alma és körte járt, igazán mennyei. Az osztrákok szerint a kuglóf saját specialitásuk, bár a babérokért a rómaiak és a franciák is ácsingóznak. Egy biztos, Ferenc József császár élt-halt a mazsolás változatért, … és minden más óbécsi sütiért.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

HÍREK

1 / 1 131

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!