Facebook hozzászólás
374

Max meséje a világ (egyik) legszebb gyümölcséről

A dolog úgy kezdődött, hogy a hétvégéről maradt egy kis doboz gyönyörű eprem. Belemásztam kedvenc oldalaim közé, és ott bukkantam Max isteni, angol ihletésű receptjére.  

Eper tejföllel, Kép: Somogyvári Zoltán
Eper tejföllel, Kép: Somogyvári Zoltán

Hozzávalók:

Elkészítés:

– Huhh, Max ebből nem lesz hasmars?

– Dehogyis, hiszen valójában tejszínt eszel, és ha a túrógombócnál működik az édes tejföl, úgy ennél is.

– Ok, kipróbálom…

– Mindenképpen fontos megjegyeznem, hogy jó minőségű tejföllel és szép friss eperrel működik. Krémes tejföl, kicsit fanyar eperrel és porcukorral. Egy angol szakácskönyvben olvastam először, de ott creme fresh-et használtak, ami a tejföl és tejszin között helyezkedik el. Jó minőségű zsíros tejföllel hasonló ízhatást érhetünk el.

– Jó étvágyat!

Illatos teafüvön füstölt libamell, salátaágyon, narancsos teamártással
Ha tetszett az angol ihletésű desszert, Max konyhájából ajánlom ezt az egzotikus ételt is. A füstölt csirkemelltől egy kicsit eltérő módon készült. Különleges étel, egy kellemes teafű felhasználásával. Készíthetjük kacsahúsból vagy tömörebb húsú halból, bár akkor érdemes más ízű teát választani. Most az úgynevezett téli varázslat nevű teát választottuk, ami hibiszkusz, alma, csipkebogyóhéj, mazsola, rooibos, szilva, fahéj keveréke, remekül illik a libamellhez!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!