Facebook hozzászólás
346

Mediterrán csirke pikáns dresszinggel

Amíg ezek a nagyszerű falatok készülnek, olyan illatok terjengnek a lakásban, mintha egy tengerparti grillezés kellős közepébe csöppentünk volna. Az eredmény pedig hófehér, puha, omlós csirkehús lett egy vékony, fűszeres kéreggel, ami éppen olyan, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Ráadásul mindez tíz perc alatt!

Hozzávalók:

  • 1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
  • 50 dkg csirkemell felszeletelve
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 közepes méretű sárgarépa nagyon apró, vékony csíkokra vágva
  • 2 evőkanál étolaj vagy olíva olaj
  • 1 csomag Tortilla lap (8-10 db)
  • fél fej jégsaláta apróra vágva
  • egy kisebb kígyóuborka apró, vékony csíkokra vágva
  • + tetszőlegesen zöldségek
Kép: rupanerkonyha.cafeblog.hu

A dresszinghez keverjünk össze:

  • 1 fej vöröshagymát apróra kockázva
  • 2 evőkanál étolajat
  • 2 evőkanál vizet
  • 2 evőkanál 10 %-os ecetet
  • 1 csapott mokkáskanál sót
  • 1 teáskanál oregánót
  • 1 csapott evőkanál cukrot

Elkészítés:

A dresszinget hagyjuk egy kicsit állni, majd kanalazzuk rá négy felszeletelt paradicsomra és ízlés szerinti mennyiségű mozzarella sajtra.
A csirkemelleket négy darab két centis szeletre vágjuk. Fektessük őket egymás mellé a papiruszba, majd felhevített serpenyőben süssük meg. Ne süssük közepes lángnál erősebben! 5 perc után fordítsuk át, majd süssük további öt percig.
A serpenyő aljára odasült fűszerekre tegyünk két evőkanál étolajat, és süssünk rajta répát.
Vágjuk össze a salátát és a kígyóuborkát, és csíkozzuk fel a húst is. Amikor a répa elkészült, keverjük hozzá a tejfölt, a salátát és az uborkát.
Adagoljuk serpenyőben felmelegített Tortilla lapokba. ( Forrás. Rupanerkonyha.cafeblog.hu)

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!