Mediterrán kukoricakenyér
A változatosság gyönyörködtet, érdemes tehát megismerkednünk és megbarátkoznunk másféle kenyerekkel, mint amiket ismerünk. Ez a verzió kukorica- és búzaliszt keverékéből készül, és még tojást is teszünk bele. Érdekes, nemde?
Hozzávalók egy kb. 75 dekás kenyérhez:
30 dkg búzaliszt
30 dkg kukoricaliszt
1 tojás
4 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe belekevertük a cukrot is. A liszteket tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást, az élesztős folyadékot, és a maradék tejet is. A tésztát összedolgozzuk, majd egy órára meleg helyre tesszük kelni. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, két cipóra osztjuk, ezeket megformáljuk, majd egy olajozott sütőlemezen letakarva ismét kelesztjük fél órát. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ha a kenyérkék alját megkopogtatjuk, és az kongó hangot ad, elkészült a kenyerünk.
Hozzászólás zárolva.