Mediterrán paprikáskrumpli
Csirkemell, burgonya, padlizsán, paradicsom, olívaolaj, nem is kell más egy tányérnyi boldogsághoz. Ezek a mediterrán népek tudnak valamit az élet értelméről!
Hozzávalók 4 főre:
0,5 kg csirkemell-filé
3 közepes krumpli
1 közepes padlizsán
1 l passzírozott paradicsom
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
Só, frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemell-filéket nem túl vékony csíkokra vágjuk, a krumplikat meghámozzuk, fél centisre szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk. Egy lábasba pár ek olívaolajat öntünk, az előtte megsózott, -borsozott húsokat kissé megpirítjuk. Kivesszük, félretesszük. Ha nagyon elfogyott volna az olaj, pótoljuk. Jöhetnek a krumplikarikák, amiket sütés közben szintén megsózunk. Nem kell nagyon megkapatni, de ne maradjon nyers a közepe. Ezeket is félretesszük.
Ugyanebben a lábasban folytatjuk tovább, ha kell, ismét pótoljuk az olajat. Beleszórjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát is, mikor megérezzük az illatát, mehet hozzá a padlizsán, majd a paradicsomlé. Az egészet közepes lángon, fedő alatt összefőzzük. Mikor a padlizsán puha és a szósz sűrű, összeturmixoljuk az egészet, majd visszaöntjük a lábasba. Mehet hozzá a krumpli és a hús, kb. 10 perc alatt összefőzzük. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Hozzászólás zárolva.