Medvehagyma-krémleves
A legegyszerűbb levesek egyike, ugyanolyan módon készül, mint a többi hasonló pürésített leves. Kellemesen fokhagymás ízét szeretni fogjuk. Tálaláskor adjunk hozzá apróra vágott camembert, nagyon különleges feltét lesz belőle.
Hozzávalók:
egy nagy marék medvehagyma
5 dkg vaj
kevés olíva olaj
2 evőkanál liszt
2-3 dl tejszín
1 erőleves kocka
fél dl fehérbor
só, bors
tálaláshoz camembert kockák, de ez opcionális
Elkészítés:
A vajat összemelegítem az olajjal, rádobom a két kanál lisztet, nem túl világos rántást készítve belőle, amihez csatlakozik a maréknyi megmosott medvehagyma levél. Átforgatom a rántáson a leveleket, kicsit összetöppednek, ekkor felöntöm vízzel, és beledobom a leveskockát. Mivel a kezem ügyébe kerül egy gerezd fokhagyma, azt se hagyom ki a buliból, de ez simán elhagyható, hisz a medvehagyma alapból fokhagyma ízű, ami nem csoda, hiszen ő a vad fokhagyma névre hallgató növény. Sózom, borsozom a levesnek ekkor még nem nagyon látszó levet, felforralom. Ekkor kerül bele a bor, ezt nem érdemes elhagyni belőle, nagyon jó zamatot ad a végeredménynek. Turmixgépben pürésítem. Visszatöltöm a gyönyörű, üde zöld folyadékot a lábasba, tejszínnel dúsítom, amivel már csak egyet forralok rajta. Tálaláshoz ajánlom az apró kockákra vágott camembert sajtot, remek kísérője a levesünknek.
Hozzászólás zárolva.