Medvehagymás-cukkínis csirke
Itt a medvehagyma szezonja, és szerencsére mostanra már minden piacon és a legtöbb zöldségesnél lehet is kapni ezt a kiváló csemegét. Vagy el lehet menni kirándulni, és begyűjteni magunknak…
a
Hozzávalók
1 csirkemell
1 hatalmas csokor medvehagyma
1 fej vöröshagyma
2 cukkíni
2 deci tejszín
olaj
só, bors
tetszőleges zöldfűszer (például Herbes de Provance)
Elkészítése
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon rövid idő alatt körbepirítjuk, ezután félretesszük. Ugyanebben az edényben a megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a nagy darabokra metélt medvehagymát. Rátesszük az apró kockákra vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és bőségesen megszórjuk a választott zöldfűszerrel. Egy kis vizet öntünk alá, és lefedve majdnem teljesen puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a csirkedarabokat, ráöntjük a tejszínt, és együtt készre pároljuk.
Rizzsel, kuszkusszal, de akár még egészségesebb köretként bulgurral vagy hajdinával is nagyon finom!
Tipp:Vegetáriánus verzióban csirke helyett használjunk füstölt tofut!
További ínycsiklandó receptek itt!
Hozzászólás zárolva.