Még mindig maradt egy kis sonka? Csinálj muffint!
A muffin manapság az egyik legnépszerűbb sütemény. Sós változatban is nagyon finom, ehhez akár a húsvéti sonka maradékát is felhasználhatjuk.
Hozzávalók
(12 főre)
● 20 deka búza finomliszt
● 10 deka teljes kiőrlésű liszt
● 20 deka füstölt főtt sonka
● 15 deka burgonya
● 1 evőkanál olaj
● 1 tojás
● 6 deka póréhagyma
● 6 deka zöldpaprika
● 1 csomag élesztő
● 1 teáskanál cukor
Elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és áttörjük. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszteket és az áttört krumplit, összedolgozzuk, és letakarva 45 percig kelesztjük.
A paprikát felkockázzuk, a hagymát karikára vágjuk. Együtt az olajon átfuttatjuk őket, majd kihűtjük, és hozzákeverjük az apró kockára vágott sonkát. A keverékből egy keveset félreteszünk, a többit a tésztához dolgozzuk.
A tésztát rúd alakúra formázzuk, és 12 egyforma darabra vágjuk. A darabokat lisztes kézzel gombóccá formáljuk, és muffinpapírral kibélelt muffintepsibe vagy szilikonformába tesszük. A tésztát így még 15 percig kelesztjük, majd ezt követően a tetejét tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük. (Forrás: OÉTI)
● Ehhez a sós-sonkás sütihez kínálhatunk retek- és hagymaféléket is, igen finom kiegészítők. Remek uzsonna!
● A muffin elkészítéséhez és tálalásához
többféle termék közül is választhatsz
az Életforma Shopban!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.