Facebook hozzászólás
8 986

Meggyes-mákos pite

A meggy és a mák remek párosítás, nagyon jól kihozzák, kiegészítik egymás ízeit. A lédús meggy pedig segít a mák viszonylagos szárazságán.

Meggyes-mákos pite, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

a tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
2 tojássárgája
egy kevés tej

a töltelékhez:
20 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 dl tej
10 dkg liszt
20 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
2 db tojásfehérjéből vert kemény hab
1 üveg magozott meggy

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a vajat habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a lisztet, a darált mákot, a citromhéjat, hozzáöntjük a tejet, végül könnyedén belekeverjük a keményre felvert tojáshabot.
Egy 25×35-ös tepsit kibélelünk a tészta egyik felével, ráöntjük a máktölteléket, egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet, majd a tészta kinyújtott másik felével betakarjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét, egy kevés cukros tejjel megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.

Meggyes, mákos torta
Bár a leírás bonyolultnak tűnhet, egy közepesen gyakorlott háziasszonynak a torta elkészítése nem megugorhatatlan feladat. Van benne rizikó, de azokat most mindjárt ki is lőjük. Az egyetlen komolyabb nehézség a mákos lapok megsütése, azaz inkább a sütőpapírról való eltávolításuk egyben. Mindenképpen várjuk meg, míg teljesen kihűlnek a korongok, csak akkor van esélyünk törés nélkül pakolgatni a mákos korongokat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!