Meggyes-mákos pite
A meggy és a mák remek párosítás, nagyon jól kihozzák, kiegészítik egymás ízeit. A lédús meggy pedig segít a mák viszonylagos szárazságán.
Hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
2 tojássárgája
egy kevés tej
a töltelékhez:
20 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 dl tej
10 dkg liszt
20 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
2 db tojásfehérjéből vert kemény hab
1 üveg magozott meggy
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a vajat habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a lisztet, a darált mákot, a citromhéjat, hozzáöntjük a tejet, végül könnyedén belekeverjük a keményre felvert tojáshabot.
Egy 25×35-ös tepsit kibélelünk a tészta egyik felével, ráöntjük a máktölteléket, egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet, majd a tészta kinyújtott másik felével betakarjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét, egy kevés cukros tejjel megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.