PIRÍTÓSRA, MÁRTOGATÓSNAK
Mennyei és gyors avokádókrémek
Méltatlanul kevés receptben használja a magyar konyha az avokádót, miközben biztos kevesen tudják, hogy a babérfélék családjába tartozó fa Közép-Amerikában őshonos, érett termése számtalan vitamin forrása. Mutatunk három olyan receptet, amelyek nemcsak nagyon egyszerűek, de még egészségesek is, és garantáltan ízletesebbek a bolti kencékhez képest.
EGYSZERŰ AVOKÁDÓKRÉM (GUACAMOLE)
Hozzávalók: 2 darab érett avokádó, 1 darab közepes méretű lila hagyma, 1 citrom (vagy lime) kifacsart leve, 2 darab érett paradicsom, 2-3 ek olívaolaj, 1 kisebb csokor koriander, só és bors.
Elkészítés: Hosszában vágd félbe az avokádókat, szedd ki a magját, és a húsát kanalazd egy tálba, majd egy villával törd apró darabokra. Add hozzá citrom (vagy lime) levét, valamint a nagyon finomra vágott lila hagymát. Ezután mehet bele az ugyancsak apróra felkockázott paradicsom. Ízlés szerint mehet hozzá az apróra vágott koriander-levél, só és bors.
TOJÁSOS AVOKÁDÓKRÉM
Hozzávalók: 2 érett avokádó, 2 főtt tojás, 1 darab közepes méretű lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 citrom kifacsart leve, 1 ek olívaolaj, ízlés szerint só, bors.
Elkészítés: Elsőnek a tojást főzd meg, miután keményre főtt, vágd kisebb darabokra. Az avokádót szintén vágd félbe, szedd ki a magját, és kapard ki az érett húsát. Add hozzá a kifacsart citrom levét, majd a nagyon apróra vágott lila- és fokhagymát, valamint az olajat és a fűszereket. Krémes állagúra keverd akár egy villa, akár egy botmixer segítségével. Hűtőben 2-3 óra pihentetés után tálalható.
Hozzászólás zárolva.