PIRÍTÓSRA, MÁRTOGATÓSNAK
Mennyei és gyors avokádókrémek
Méltatlanul kevés receptben használja a magyar konyha az avokádót, miközben biztos kevesen tudják, hogy a babérfélék családjába tartozó fa Közép-Amerikában őshonos, érett termése számtalan vitamin forrása. Mutatunk három olyan receptet, amelyek nemcsak nagyon egyszerűek, de még egészségesek is, és garantáltan ízletesebbek a bolti kencékhez képest.
VAJAS-FŰSZERES AVOKÁDÓKRÉM
Hozzávalók: 2 érett avokádó, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál újhagyma, 5 dkg vaj, 1 citrom kifacsart leve, ízlés szerint só és bors.
Elkészítés: Hasonlóan az előző recepthez, itt is az avokádókat egy éles késsel vágd félbe és távolítsd el a magot. Ezután egy evőkanál segítségével szedd ki a húsát. Add hozzá a szoba hőmérsékletű vajat és törd össze villával. Ezután jöhet a citrom kifacsart leve, hogy ne barnuljon meg hamar a krém. A fokhagymát és az újhagymát vágd fel egészen apró darabokra, majd add a krémhez. Ízlés szerint sózd és borsod, majd addig keverd, míg jó krémes állagú nem lesz a massza. Pár óra hűtés után érdemes fogyasztani.
Hozzászólás zárolva.