Facebook hozzászólás
1 157

Mézes, balzsamecetes tarja vajbab pürével

A tarja kellemesen szaftos hús, csodás sülteket lehet belőle készíteni, akár egyben, akár szeletben sütjük. Gayer Taubert Szilvia most egy olyan receptet oszt meg velünk, melyben a tarja szeletben sül, és egy izgalmas köret van mellé.

Mézes, balzsamecetes tarja, Kép: Gayer Taubert Szilvia
Kép: Gayer Taubert Szilvia

Hozzávalók:
a páchoz:
7 szelet tarja

2 ek ketchup
2 ek balzsamecet
1 ek méz
2 gerezd fokhagyma összenyomva
Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, akkor hagyjuk pácban egy éjszakát.

a vajbab püréhez:
2 ek olívaolaj
1 vöröshagyma
2 ág rozmaring
2×400 gr konzerv fehér vajbab leszűrve
kevés vaj

Elkészítés:
Elkészítem a pácot a fent leírtakból, ebbe beleteszem a hússzeleteket egy éjszakára, másnap egy tepsit kizsírozok, beleteszem a tarját, alufólia alatt kezdem sütni 180 fokon, majd ha megpuhult, ez nagyjából 30 perc, leveszem a fóliát, és addig sütőm, amíg egy kis színt nem kap. Olívaolajon megpirítom a hagymát és a rozmaringágakat, majd beleteszem a babot, és 5-8 percig melegítem. Majd kiszedem az ágakat, és kevés vajat teszek hozzá. Addig melegítem, míg a vaj elolvad. Végül krumplinyomóval összetöröm.

Lassan sült tarja
Azt gondolnánk, húst mindenki tud sütni, de ez nem igaz. Ha csak a magam példájából indulok ki, már akkor is megdől az elmélet, mert régebben vagy nyers maradt a hús, vagy rágós lett, vagy szénné égett, gyakorlatilag ezekből a módozatokból lehetett választani. Ezzel a lassú módszerrel azonban a hús vajpuha lesz, ezt garantálom.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!