Mézes-tonhalas tésztasaláta
A nagy melegben az a jó, hogy a sok folyadék mellett nincs kedvünk a fűszeres, meleg és nagyon tartalmas ételekhez. Egy jól elkészített tésztasalátával is beérjük, sok zöldséggel megpakolva, vagy éppen egy izgalmas összetevővel megízesítve.
Hozzávalók:
- 20-25 deka tészta (durum)
- 2 pritamin paprika (piros,sárga)
- 4 paradicsom
- 200 g tonhal konzerv
öntet
- 6 kanál olíva olaj,
- 3 kanál borecet v balzsam ecet,,
- 1 kanál citromlé,
- 1 kk mustár,
- 1 kk méz
- 4 kk bazsalikom őrlemény v friss bazsalikom
Elkészítés:
Bő, forrásban lévő vízben (kicsi só+olaj) kifőzzük a tésztát, majd hagyjuk kihűlni. (Egy kicsit meglocsolhatjuk olíva olajjal, hogy ne ragadjon össze.)
Közben felkockázzuk a paprikákat, a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a tonhalas konzervet kinyitjuk. Ez utóbbit hozzákeverjük a tésztához, majd szép lassan beleadagoljuk a paprikát, és a paradicsomot, és óvatosan átforgatjuk.
A öntetnél leírt hozzávalókat egybekeverjük, beízesítjük, majd a tésztára öntjük, és átkeverjük. Fél órát a hűtőben érleljük, és kaporral, vagy petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Tudtad, hogy a dinnye salátának is kiváló? Megmondjuk mivel párosítottuk! Kattints tovább a receptért!
Hozzászólás zárolva.