Minestrone, az ősz ajándéka
Nyáron is csodás zöldségleveseket lehet készíteni, de véleményem szerint az őszi zöldségdömping közepén a legjobb, ha nekiállunk a minestronénak. Ekkor ugyanis inkább azt kell kitalálnunk, mit ne tegyünk bele a levesbe, olyan bőséges a választék.
Hozzávalók:
1 bio leveskocka
2 szem közepes, vagy annál valamivel nagyobb krumpli
1 szál sárgarépa
opcionálisan kelbimbó, zöldborsó, brokkoli, tehát valami zöld mindenképpen
1 salotta hagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 nagy doboz sűrített paradicsom
só, bors, bazsalikom
levestészta (csigatészta, apróra tört spagetti, szarvacska)
sok reszelt parmezán
olívaolaj
1 evőkanál liszt
1 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, kis darabokra vágom, majd az apróra vágott hagymát egy evőkanálnyi olívaolajon megpuhítok. Rádobom a kockára vágott krumplit, répát, félbe vágott kelbimbót, átforrósítom az olajban, majd felöntöm 2 liter vízzel. Sózom, borsozom, beledobom a leveskockát. Amikor a zöldségek még nem teljesen puhák, de már nem is kőkemények, beledobom a kicsikre szedett brokkolit is a levesbe, és ekkor szórom bele a levestésztát is. Én most csigatésztát használtam, és nagyon ízlett vele a leves.
Közben a liszttel vékony rántást készítek, ráöntöm a sűrített paradicsomot, belereszelem a fokhagymát, és összepirítom a rántást. Egy kevés(!) hideg vízzel feleresztem, hozzáöntöm a leveshez. Forralok rajta egyet, és már lehet is tálalni reszelt parmezánnal a tetején!
Hozzászólás zárolva.