Facebook hozzászólás
1 816

Moscauer

A moscauer minden cukrászdában, ahol kapni lehet, igencsak drága sütemény, ami persze érthető, hiszen a benne lévő csonthéjasok sem olcsók. Elkészíteni azonban akár egy gyerek is el tudja, és egészen biztos, hogy otthoni körülmények között jóval olcsóbban tudjuk előállítani, mint ha megvásárolnánk.

Moscauer, Kép: wikimedia.org
Kép: wikimedia.org

Hozzávalók:
20 dkg dió, mandula, mogyoró vegyesen
10 dkg cukrozott narancshéj
10 dkg vaj
10 evőkanál tejszín
10 dkg cukor
6 dkg liszt

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 170 fokra. A magokat durvára vágtam. Egy kis lábasba odatettem a vajat, a tejszínt és a cukrot, kis lángon barátkoztattam őket egymással, amikor elérte a forráspontot, levettem a tűzről. Beleszórtam a magokat, a narancshéjat és a lisztet. Elkevertem, és máris raktam a kis halmocskákat egy tepsibe, sütőpapírra. A kanállal ellapítottam őket csinosan. 10-12 perc alatt sültek meg, ekkor tepsit váltottam. A frissen kisült korongokat ne maceráljuk, csak ha kihűltek, mert elég lágyak melegen. Amikor már kihűltek, belemártogathatjuk a talpukat olvasztott étcsokoládé és olaj (10 dkg csokoládé, 2 evőkanál olaj vízfürdőn felolvasztva) keverékébe, és hanyatt esett teknős módjára megszárítjuk őket. Ebből a mennyiségből nem lesz túl sok moscauer, érdemes előkeresni a szorzótáblát, hogy megsokszorozzuk a hozzávalókat.

Angol karácsonyi ital, az eggnog
Hasonló a mi tojáslikőrünkhöz, mégis kicsit más. Tej és tejszín keverékéből készítik, kevesebb benne az alkohol, mint a mi likőrünkben, és elmaradhatatlan belőle az őrölt szerecsendió. A moscauer mellé kortyolgatva is tökéletes!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!