Mustáros nyúl tárkonnyal
A nyúlhús méltatlanul mellőzött étel a hazai konyhából, pedig komoly nyúltenyésztő ország vagyunk. Ráadásul a nyúlhús, bár nem kifejezetten zsírszegény, de értékes fehérjéket, ásványi anyagokat tartalmaz.
Hozzávalók (4 személyre)
1 konyhakész nyúl (kb. 1,2-1,5 kg)
2 közepes fej hagyma
2,5 dl. erőleves (kockából is jó)
2,5 dl. száraz fehér bor
1,2 dl. tejszín
1 evőkanál mustár
3 evőkanál főzőmargarin
2 evőkanál rétesliszt
2 teáskanál szárított tárkony
só, fehér bors
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A húst nyolc darabra vágjuk, megmossuk, szárazra töröljük, sóval és fehér borssal alaposan bedörzsöljük. Magas falú lábosba tesszük a húst rámorzsoljuk a margarint, majd nagy lángon hirtelen, minden oldalát a húsdaraboknak megsütjük. Rászórjuk a hagymát és a tárkonyt, majd mérsékelt tűzön néhány percig (amíg a hagyma leve tart) pároljuk. Felöntjük a fehér borral, és az erőlevessel, lefedjük, és kb. 45 percig pároljuk. Kivesszük a lábosból a húst, és lefedve melegen tartjuk. A lábosban maradt pecsenyelevet mustárral, sóval, fehér borssal ízesítjük. A tejszínbe csomómentesen belekeverjük a lisztet, és besűrítjük vele a pecsenyelevet. A húst tálba tesszük és leöntjük a mártással, s már tálalhatjuk is. Köretként főtt burgonya, vagy burgonyakrokett, esetleg párolt rizs illik hozzá.
Hozzászólás zárolva.