Narancsos-túrós szelet
Mint minden túrós, gyümölcsös torta, ez is könnyű, frissítő, nem nehéz és megterhelő desszert. Elkészítése egyszerű, a siker garantált.
A tészta hozzávalói:
45 dkg süteményliszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 egész tojás
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál kakaópor
a túrós krémhez:
50 dkg krémes túró
5 dkg olvasztott vaj
15 dkg porcukor
3 egész tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál citromlé
3-4 turmixolt narancs
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
A krémhez a túrót a porcukorral, citromlével, tojásokkal és a pudingporral krémesre kavarjuk, majd beledolgozzuk a megolvasztott vajat és a turmixolt narancsokat. (Én a narancshéjból is reszeltem a krémbe!)
A tészta felét a sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk. A krémet a tésztára simítjuk, és a maradék tésztát ráfektetjük a masszára. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 35-40 percig sütjük. (Sütés után, aki szereti, még porcukorral megszórhatja a tetejét.)
Hozzászólás zárolva.