Négysajtos gnocchi
Gnocchit, és más burgonyás tésztákat készíteni egyáltalán nem ördöngösség. Azt nem állítom, hogy ugyanannyi időbe telik, mint a mirelitet kifőzni, bár a víz felforralása és a főzési idő ugyanannyi, azért a zacskó felvágása, valamint a gombóc tészta összeállítási ideje messze nem azonos. De megéri a plusz ráfordítás.
Hozzávalók 2 személyre:
35 dkg burgonya
8 dkg liszt
1 kisebb tojás sárgája
1 teáskanálnyi zsír
só
A mártás hozzávalói:
4 féle sajt ízlésünk szerint, itt most kék sajt, cheddar, trappista, füstölt sajt
2 dl tejszín
só
bors
1 gerezd fokhagyma
a tálaláshoz bazsalikom levelek
Elkészítés:
Természetesen bolti tésztából is el lehet készíteni, akkor a gnocchit nem kell kifőzni, csak kis lángon átforrósítani a mártásban.
Hozzászólás zárolva.