Facebook hozzászólás
8 396

Négysajtos gnocchi

Gnocchit, és más burgonyás tésztákat készíteni egyáltalán nem ördöngösség. Azt nem állítom, hogy ugyanannyi időbe telik, mint a mirelitet kifőzni, bár a víz felforralása és a főzési idő ugyanannyi, azért a zacskó felvágása, valamint a gombóc tészta összeállítási ideje messze nem azonos. De megéri a plusz ráfordítás.

Négysajtos gnocchi, Kép: ahogyeszikugypuffad
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók 2 személyre:

35 dkg burgonya
8 dkg liszt
1 kisebb tojás sárgája
1 teáskanálnyi zsír

A mártás hozzávalói:

4 féle sajt ízlésünk szerint, itt most kék sajt, cheddar, trappista, füstölt sajt
2 dl tejszín

bors
1 gerezd fokhagyma
a tálaláshoz bazsalikom levelek

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, forrón meghámozzuk, áttörjük, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön. Később hozzáadjuk a tojást, a lisztet, zsírt, sót, és jól formázható tésztát gyúrunk belőle. Ne legyen ragacsos, de óvatosan bánjunk a liszt adagolásával, nehogy túlságosan elnehezítsük a tésztát.
Formáljunk belőle hosszú hurkát, majd vágjuk falatnyi darabokra. Tenyerünk alatt hengergessük meg, nyomjuk meg kissé egy villával, hogy bordás legyen a felülete. Ez azért szükséges, hogy a mélyedésekbe még jobban bele tudjon kapaszkodni a mártás.
Forró sós vízben főzzük ki, majd amint feljöttek a víz színére, szűrőkanállal szedjük ki őket egy tálba.
Készítsük el a mártást! Serpenyőbe öntsük bele a tejszínt, reszeljük bele a sajtokat, olvasszuk össze őket, majd ízesítsük fokhagymával, sóval, borssal. Tegyük a gnocchit a mártásba, melegítsük át és tálaljuk!

Természetesen bolti tésztából is el lehet készíteni, akkor a gnocchit nem kell kifőzni, csak kis lángon átforrósítani a mártásban.

Négysajtos ínyencség
Nem fog csalódni, aki szereti az olasz konyhát! Jótékonysága abban is áll, hogy nemcsak csirkehúshoz, hanem párolt zöldségekhez is nyugodtan adhatod.Megéri a kísérletezés, olvassátok a receptet!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!