Nyári poharas babsaláta – egy kis csavarral
Laktató és színes salátát készítettünk több szokványos és egy különleges hozzávalóval, ez utóbbi miatt csavaros. A poharas nevet pedig a 2 és fél decis mérce miatt kapta. Látványos és nagyon finom!
Hozzávalók:
1 pohár- 25o ml
1/2 pohár köles vagy kuszkusz
540 ml vörös babkonzerv
1 pohár uborka felkockázva
1 pohár pritaminpaprika felkockázva
1 pohár lilahagyma felkockázva
1/2 pohár olívabogyó
1/4 pohár citromlé
4-5 kanál olíva olaj
1/4 pohár petrezselyem
1 kanál oregáno
10 deka fetasajt
só, bors
Elkészítés:
A kölest vízben megfőzzük, kb 2o perc alatt elkészül. (Ha kuszkuszt használunk, azt csak le kell forrázni és leborítani. Ez is kb 2o perc alatt megpuhul.) A nyers uborkát, a pritaminpaprikát és a lilahagymát felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a babkonzervet pedig kinyitjuk. A megfőtt is kihűlt kölest, a többi felaprított hozzávalót, valamint a babot és az olívabogyót egy nagy tálban óvatosan összekeverjük. Meglocsoljuk a citromlével, és megöntözzük az olíva olajjal, amibe előzőleg belekevertük a petrezselymet, az oregánót, a sót és a borsot. Utoljára belemorzsoljuk a fetasajtot. Óvatosan átkeverjük, és legalább egy fél órát hagyjuk összeérni az ízeket. Önállóan fogyasztjuk, de grillezett húsok mellé is finom.
Mi lesz abból, ha egy tálra kerül a spenót, az eper és a feta?
Kattints tovább, és a receptből azonnal kiderül!
Hozzászólás zárolva.