Nyárson sült göngyölt bélszín színesborsmártással
Itt a tavasz, jön a nyár, és a melegebb napokkal a grillezés ideje is beköszönt. Most egy olyan receptet közlünk, amelyet azért serpenyőben is el lehet készíteni – mint ahogyan sok más grillre való ételt –, de azért az az igazi, ha rácson készül!
Az eredeti recept alapanyaga bélszín, de, mint tudjuk, a vesepecsenye a legdrágább húsok egyike. Jó tudni, hogy a legtöbb bélszínreceptet a sertés hasonló részével, szűzérmével is elkészíthetjük, mert az is nagyon finom, szaftos hús.
Igaz, a göngyölt hús esetében a szűzérmével kicsit bűvészkedni kell, mert a disznó e részéből vágott szeleteknek jóval kisebb az átmérője. Ám a feladat nem lehetetlen: ha a szűzérmét ferdén szeleteljük, ráadásul csak minden második szeletnél vágjuk át a húsrudat, akkor a dupla, egyben maradt részeket kiklopfolva már göngyölhető darabokat kapunk.
Következzék hát a recept!
Nyárson sült göngyölt bélszín színesborsmártással, héjában grillezett burgonyával
Hozzávalók
80 deka bélszín
20 deka bacon
mustár
őrölt színesborskeverék,
2 deci tejszín
só
1 kiló burgonya
Elkészítése
A bélszínt vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, mindegyiket beborítjuk baconnal, majd feltekerjük. Ezután az így kapott húst 3 centis karikákra vágjuk, nyársra szúrjuk, és grillen vagy kevés forró zsiradékon megsütjük. A visszamaradt zsiradékban a mustárt megfuttatjuk, őrölt színesborskeveréket szórunk rá, majd a tejszínnel felengedve mártást készítünk. A burgonyákat megmossuk, héjában megfőzzük, majd cikkekre vágjuk, és a hús mellett a grillen megsütjük.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.