Olasz túrógombóc bazsalikommal
Nincs már beláthatatlan távolságban az az idő, amikor a nyári friss, érett, édes paradicsomból készíthetjük a paradicsom szószt, ahogy Kata is tette.
Hozzávalók:
250 g túró,
1 dl búzadara (én teljes kiőrlésű tönkölydarát használtam),
1 tojás,
só,
bors,
1 400 g paradicsom,
3-4 gerezd fokhagyma,
szárított olasz fűszerek (oregano, bazsalikom),
friss bazsalikom tálaláshoz,
2 evőkanál olívaolaj,
édesítés, amennyiben szükségesnek érzed
Tálaláskor: ízlés szerint reszelt sajt mehet a tetejére
Elkészítés:
A túrót a búzadarával és a tojással összegyúrom, egy csipet sóval ízesítem, majd kicsit pihentetem. A paradicsomok tetejét keresztbe bevágom, majd leforrázom, így gyorsan le lehet húzni a héját. A paradicsom szószhoz a a hozzávalókat összemixelem (hámozott paradicsom, fűszerek, fokhagyma, olívaolaj), majd összeforralom. Nem kell sokat főzni, csak 4-5 percig kevergetem, míg pont annyit fő, hogy ne legyen teljesen nyers.
A túróból gombócokat formázok, majd forrásban lévő sós vízben kifőzöm. Miután a gombócok feljönnek a víz tetejére még 2-3 perc kell neki. Leszűröm és mehet a paradicsomszószhoz. Kata többi receptje itt.
Hozzászólás zárolva.