Olaszos paradicsomleves
Gyermekkorunk paradicsomleveséhez csak nyomokban hasonlít ez a fűszeres, paradicsomos lé, de nagyon finom. Ráadásul pirítóssal fogyasztva jól is lakhatunk vele.
Hozzávalók:
– egy nagy doboz sűrített paradicsom
– egy vöröshagyma
– 3 kisebb gerezd fokhagyma
– 3-4 kanál oliva olaj
– két kanál liszt
– oregano és bazsalikom
só, bors
A hagymát vékony karikákra vágom és az oliván párolni kezdem, ha üveges lett, akkor megszórom liszttel.Nem kell pirítani, ha a liszt rózsszín, akkor mehet bele a paradicsom szósz és a víz. Az összenyomott fokhagyma és a fűszerek is belekerülhetnek. 5 percnyi forralás elég neki bőven. Fokhagymás olivás vagy sajtos pirítóssal szoktuk enni.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólás zárolva.