Facebook hozzászólás
204

Olaszos paradicsomleves

Gyermekkorunk paradicsomleveséhez csak nyomokban hasonlít ez a fűszeres, paradicsomos lé, de nagyon finom. Ráadásul pirítóssal fogyasztva jól is lakhatunk vele.

Hozzávalók:

– egy nagy doboz sűrített paradicsom

– egy vöröshagyma

– 3 kisebb gerezd fokhagyma

– 3-4 kanál oliva olaj

– két kanál liszt

– oregano és bazsalikom

só, bors

A hagymát vékony karikákra vágom és az oliván párolni kezdem, ha üveges lett, akkor megszórom liszttel.Nem kell pirítani, ha a liszt rózsszín, akkor mehet bele a paradicsom szósz és a víz. Az összenyomott fokhagyma és a fűszerek is belekerülhetnek. 5 percnyi forralás elég neki bőven. Fokhagymás olivás vagy sajtos pirítóssal szoktuk enni.

Jó étvágyat hozzá!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!