Ördöglángos hátszínből
Igazi magyaros étel, marhahússal, tócsnival, gombával, sajttal és tejföllel. Érdemes kipróbálni, lehet csirke-, sertés- vagy pulykahúsból is készíteni.
Hozzávalók a húsos raguhoz:
2 fej hagyma
30 dkg hátszín csíkokra vágva
20 dkg gomba
20 dkg csemege uborka
1 tk mustár
só
bors
olaj
A tócsnihoz:
60 dkg burgonya
liszt, amennyit felvesz, kb. 10 dkg
1 tojás
só, bors
Elkészítés:
A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, és egy kevés olajon átsütjük. A felaprított gombát a szépen megpirult húshoz adjuk. Amikor a gomba is megpirult,az összevágott csemegeuborkát is beletesszük. Egy kevés mustárral ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
A tócsnihoz a megtisztított burgonyát lereszeljük. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást és amennyi liszttel egynemű masszává tudjuk alakítani, majd egy viszonylag nagy serpenyőben olajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Ne süssük azonban nagyon ropogósra, hogy a tálalásnál ketté tudjuk majd hajtani.
Tálaláskor a húsos, gombás ragut beletesszük a tócsniba, kettéhajtjuk, ha akarjuk, meghinthetjük reszelt sajttal a tetejét, esetleg tejfölt is adhatunk hozzá. Salátával kísérjük.
Hozzászólás zárolva.