Facebook hozzászólás
643

Őszibarackos chia puding

A chia mag nem gabona, mint ahogy sokan tévesen gondolják, hanem egy Peruban őshonos növény, az azték zsálya magja. Újrafelfedezése után gyorsan bekerült a szuperélelmiszerek közé, annyira egészséges. Próbáld ki te is, és ez az őszibarackos változat az egyik legjobb mód erre.

Őszibarackos chia puding, Kép: Kard Éva
Kép: Kard Éva

Hozzávalók 2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz:

2 db őszibarack
6 dkg chia mag
1 dl tej
2 db Danone citromos joghurt (2x125g)
3-4 ek méz
1 tk vaníliaaroma

A karamellizált őszibarack hozzávalói:

3-4 db őszibarack
2-3 ek méz
3 db szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj

Elkészítés:

Az őszibarack héját húzzuk le, majd daraboljuk fel, és turmixoljuk össze.
A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát, és keverjük simára.
Ezután adjuk hozzá a chia magot, és a leturmixolt őszibarackot, majd keverjük alaposan össze.
Ezután osszuk el a poharakba, majd tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Karamellizált barack:
Az őszibarack héját húzzuk le, vágjuk fel cikkekre, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a mézet, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, pár perc alatt karamellizáljuk meg. Hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá a  karamellizált őszibarackot, és úgy kínáljuk.

Chia puding kókusztejjel
Nemcsak állati eredetű folyadékkal készíthetjük el, kókusztejjel is nagyon finom a chia puding.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!