Őszibarackos chia puding
A chia mag nem gabona, mint ahogy sokan tévesen gondolják, hanem egy Peruban őshonos növény, az azték zsálya magja. Újrafelfedezése után gyorsan bekerült a szuperélelmiszerek közé, annyira egészséges. Próbáld ki te is, és ez az őszibarackos változat az egyik legjobb mód erre.
Hozzávalók 2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz:
2 db őszibarack
6 dkg chia mag
1 dl tej
2 db Danone citromos joghurt (2x125g)
3-4 ek méz
1 tk vaníliaaroma
A karamellizált őszibarack hozzávalói:
3-4 db őszibarack
2-3 ek méz
3 db szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj
Elkészítés:
Az őszibarack héját húzzuk le, majd daraboljuk fel, és turmixoljuk össze.
A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát, és keverjük simára.
Ezután adjuk hozzá a chia magot, és a leturmixolt őszibarackot, majd keverjük alaposan össze.
Ezután osszuk el a poharakba, majd tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Karamellizált barack:
Az őszibarack héját húzzuk le, vágjuk fel cikkekre, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a mézet, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, pár perc alatt karamellizáljuk meg. Hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá a karamellizált őszibarackot, és úgy kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.