Őszibarackos fánk
A fánk sokak kedvence, igazi családias édesség, de azt gondolnánk, a meleg nyári napokra nem igazán való. Az alábbi gyümölcsös verzió rácáfol erre. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
8 darab nem túl érett őszibarack,
2 tojás,
20 deka liszt
2 deci tej,
5 deka vaj,
olaj a sütéshez,
pici só,
fahéjas porcukor.
Elkészítése:
a lisztet a tojások sárgájával és a tejjel, a pici sóval habosra keverjük, majd belekeverjük a keményre vert fehérjét is. A kimagozott elfelezett gyümölcsöket egyenként a tésztamasszába forgatjuk, majd forró olajban szép aranysárgára sütjük. Leitatjuk róluk az olajat, tálra szedjük, és meghintjük fahéjas porcukorral. Őszbaracklekvárt adhatunk mellé. (Készíthetjük bármilyen idénygyümölccsel!)
Hozzászólás zárolva.