Őszibarackos, kék sajtos crostini
Krémes ízletes kéksajt, az édes, de mégis fanyar barack, ami kívül már puha, de belül érezhetjük a gyümölcs húsának roppanását. Még találunk kemény, ízletes őszibarackot érdemes kipróbálni ezt az íz kombinációt. Nem kell nagyon érett kéksajt, mert az nagyon domináns lenne, inkább keressünk valami frissebbet.
Hozzávalók:
2-3 őszibarack vagy nektarin
15-17 dkg kék sajt
4-5 dkg méz vagy cukor
2-3 teáskanálnyi vaj
6-8 szelet félbarna kenyér, bagett vagy mediterrán gyökér kenyér
tálaláshoz bazsalikom levél
Elkészítés:
1. Olvasszuk meg a vajat a mézzel vagy a cukorral. A barackokat vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és vágjuk 4-6 cikkre. Tegyük a vajas mézre, és kis lángon, süssük oldalanként 2-3 percig.
2. Kenjük meg a kenyereket a kéksajttal, arra helyezzük a barack gerezdeket, csorgassunk rá a vajas-mézes levéből. Tépjünk pár friss bazsalikomlevelet, azzal tálaljuk.
A bruschetta remek előétel, bármilyen baráti összejövetel fénypontja lehet. Ez épp egy csirkés változat. Ha szeretnéd elkészíteni, kattints a képre!
Hozzászólás zárolva.