Őszibarackos-kéksajtos crostini
Krémes, ízletes kéksajt, az édes, de mégis fanyar barack, ami kívül már puha, de belül érezhetjük a gyümölcs húsának roppanását. Még találunk kemény, ízletes őszibarackot érdemes kipróbálni ezt az ízkombinációt. Nem kell nagyon érett kéksajt, mert az nagyon domináns lenne, inkább keressünk valami frissebbet. Max azt ígéri, hogy 10-15 perc alatt összedobod!
Hozzávalók:
- 2-3 őszibarack vagy nektarin
- 15-17 dkg kéksajt
- 4-5 dkg méz vagy cukor
- 2-3 teáskanálnyi vaj
- 6-8 szelet félbarna kenyér, bagett vagy mediterrán gyökér kenyér
- tálaláshoz bazsalikom levél
Elkészítés:
Olvasszuk meg a vajat a mézzel vagy a cukorral. A barackokat vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és vágjuk 4-6 cikkre. Tegyük a vajas mézre, és kis lángon, süssük oldalanként 2-3 percig. Kenjük meg a kenyereket a kéksajttal, arra helyezzük a barack gerezdeket, csorgassunk rá a vajas-mézes levéből. Tépjünk pár friss bazsalikomlevelet, azzal tálaljuk! Ehhez kívn jó étvágyat Max!
Hozzászólás zárolva.