Facebook hozzászólás
502

Őszibarackos-kéksajtos crostini

Krémes, ízletes kéksajt, az édes, de mégis fanyar barack, ami kívül már puha, de belül érezhetjük a gyümölcs húsának roppanását. Még találunk kemény, ízletes őszibarackot érdemes kipróbálni ezt az ízkombinációt. Nem kell nagyon érett kéksajt, mert az nagyon domináns lenne, inkább keressünk valami frissebbet. Max azt ígéri, hogy 10-15 perc alatt összedobod! 

Őszibarackos-kéksajtos crostini, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

  • 2-3 őszibarack vagy nektarin
  • 15-17 dkg kéksajt
  • 4-5 dkg méz vagy cukor
  • 2-3 teáskanálnyi vaj
  • 6-8 szelet félbarna kenyér, bagett vagy mediterrán gyökér kenyér
  • tálaláshoz bazsalikom levél

Elkészítés: 

Olvasszuk meg a vajat a mézzel vagy a cukorral. A barackokat vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és vágjuk 4-6 cikkre. Tegyük a vajas mézre, és kis lángon, süssük oldalanként 2-3 percig. Kenjük meg a kenyereket a kéksajttal, arra helyezzük a barack gerezdeket, csorgassunk rá a vajas-mézes levéből. Tépjünk pár friss bazsalikomlevelet, azzal tálaljuk! Ehhez kívn jó étvágyat Max!

Kapros-füstölthalas szendvicskrém Max konyhájából
Nagyon szeretjük a halakat – legyen az akár egy frissen füstölt lazac vagy egy pácolt pisztrángos szendvics. Sokszor szerepelt a füstölt hal a Darnay pince borvacsoráin, rendezvényein is, és egy-két esküvői menüben is előkelő helyet kapott! Nincs bántóan hal íze, inkább olyan kicsit figyelem felhívó, hogy mit is lehet egy jó füstölt halból készíteni. Évek óta népszerű téma, hogy kevés halat eszünk, itt az ideje, hogy ezen a fronton is erősítsünk! Együnk halat! És igaza van Somogyi Zoltán Maxnak! Együnk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!