Facebook hozzászólás
903

Palacsinta torta

Nekem úgy tűnik, mindenki él-hal a palacsintáért, legyen az akár édes, akár sós. De tortaként talán kevesen ismerik és fogyasztják, pedig isteni!

Palacsinta torta, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók 12 db palacsintához:

1 tojás
15 dkg liszt
3 dl tej
1 dl szódavíz
késhegynyi só
zsír vagy olaj (a kisütéshez)

Töltelék:
darált porcukros mák tejben felfőzve
darált porcukros dió tejben felfőzve
baracklekvár
Nutella

Elkészítés:
A lisztbe beleütjük a tojást, kissé elkeverjük, majd a tejet folyamatosan adagolva minél simábbra keverjük a tésztát. Végül hozzáadjuk a szódát és a sót is. Ha úgy látjuk, hogy a tészta csomós, merülő mixerrel dolgozzuk át. Felforrósított olajon palacsintákat sütünk a masszából. Ha elkészültek a palacsinták, az elsőt hőálló tálra tesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a másodikat, azt megkenjük dióval, rátesszük a harmadikat, arra megy a mák, a következőre a Nutella, és így rétegezzük a palacsintákat, míg el nem fogynak. 200 fokos sütőben átforrósítjuk a palacsinta tortát, majd tálaljuk.

Amerikai palacsinta
1993-ban ismerkedtem meg az amerikai palacsintával. Ekkor jártam ugyanis az Egyesült Államokban először látogatóban. Azóta az amerikai palacsinta iránti szerelem töretlen, és régi fényében ragyog, ahogy az első pillanattól kezdve.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!