Panna cotta kókusztejszínből
A kókusztejszín magas telített zsírsavtartalmú termék, zsírsav tartalmának jelentős része laurinsav, ezáltal erősíti az immunrendszert, gombaellenes hatású, rendszeres fogyasztása esetén javítja a glükóztoleranciát és az inzulinérzékenységet, így a 2-es típusú diabéteszben, inzulinrezisztenciában szenvedőknek is érdemes fogyasztani.
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
250 ml kókusztejszín
5 g zselatin
egy kb. 1 cm-es vaníliarúd (ha nincs, akkor aroma)
1 ek. cukornak megfelelő édesítőszer (DW negyedannyit használtam)
150 g piros bogyós gyümölcs
2 evőkanál diabetikus befőző cukor
Díszítéshez: tetszés szerint néhány szem áfonya
Elkészítés:
A zselatint egy pici vízben feloldom (kb. fél dl), a tejszínt forróra melegítem és hozzáadom a zselatin és elkeverem benne a vaníliás cukrot az édesítőt és a vaníliarúdból kikapart magokat, majd üveg poharakba töltöm és hűtőbe teszem pihentetni, 4-6 óra szükséges a teljes dermedésig.
Tálalás előtt:
A gyümölcsöt összepürésítem, egy szűrőn átszűröm, hogy a magokat kiszedhessem belőle, majd felmelegítem, hozzáadom a befőző cukrot és az egészet egy kicsit összemelegítem, hogy meleg legyen. Nem kell forralni. A gyümölcsöt egy zacskóba töltöm, majd az egyik sarkán egy apró lyukat vágok és jöhet a csíkozás.
Hozzászólás zárolva.