Hozzávalók:
- 3 tojás
- 600 ml (2 és fél csésze tej)
- 75 g (1/2 csésze) teljes kiőrlésű liszt
- 70 g (1/2 csésze) mandulaliszt
- 1/2 tk só
- 2 ek sótlan, olajozott vaj, és még egy kevés a sütéshez
- tört mandula, dió, aszalt bogyók – opcionális
Elkészítés:
Egy tálban verjük fel a tojásokat a tej felével. Keverjük hozzá a liszteket és a sót. Adjuk hozzá a maradék tejet, és keverjük addig, amíg csomómentes nem lesz. Adjuk hozzá az olvasztott vajat. Közepesen forró lángon melegítsünk át egy öntöttvas serpenyőt vagy palacsintasütőt. Tegyünk bele egy kevés vajat, és kenjük ki. Öntsünk annyi tésztát a sütőbe, hogy vékony rétegben bevonja az alját. Ha szükséges, forgassuk meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen terüljön el. Süssük, amíg a tészta megszilárdul, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük még néhány percig, amíg halvány aranybarna nem lesz, Csúsztassuk ki egy tálra, és máris tálalható! Ugyanígy süssük ki a többi tésztát is. Adj hozzá lekvárt vagy kompótot, a svédek gyerekbulikra is szívesen elkészítik!
Hozzászólás zárolva.