Facebook hozzászólás
1 761

Pannkakor – svéd palacsinta

Egyszerű, kedvelt étel a palacsinta Svédországban is. Általában lekvárral töltik meg, és feltekerik. Bármilyen kompóttal is finom, illetve sós töltelékek alapjaként, például hirtelen sült zöldségekkel is kiváló.

Pannkakor, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 600 ml (2 és fél csésze tej)
  • 75 g (1/2 csésze) teljes kiőrlésű liszt
  • 70 g (1/2 csésze) mandulaliszt
  • 1/2 tk só
  • 2 ek sótlan, olajozott vaj, és még egy kevés a sütéshez
  • tört mandula, dió, aszalt bogyók – opcionális

Elkészítés:

Egy tálban verjük fel a tojásokat a tej felével. Keverjük hozzá a liszteket és a sót. Adjuk hozzá a maradék tejet, és keverjük addig, amíg csomómentes nem lesz. Adjuk hozzá az olvasztott vajat. Közepesen forró lángon melegítsünk át egy öntöttvas serpenyőt vagy palacsintasütőt. Tegyünk bele egy kevés vajat, és kenjük ki. Öntsünk annyi tésztát a sütőbe, hogy vékony rétegben bevonja az alját. Ha szükséges, forgassuk meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen terüljön el. Süssük, amíg a tészta megszilárdul, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük még néhány percig, amíg halvány aranybarna nem lesz, Csúsztassuk ki egy tálra, és máris tálalható! Ugyanígy süssük ki a többi tésztát is. Adj hozzá lekvárt vagy kompótot, a svédek gyerekbulikra is szívesen elkészítik!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!