Paradicsomleves sajtos pirítóssal
Konyhai ténykedésem egyik sarokpontja volt a paradicsomleves. Imádtam enni, képtelen voltam elkészíteni. Ha az állaga megfelelő volt, az íze volt csapnivaló, ha sikerült valami aromát belecsempésznem, akkor híg lett, vagy épp olyan sűrű, hogy megállt benne a kanál. Tartott ez mindaddig, amíg egy szép napon a kezembe került egy doboz paradicsom ivólé.
Hozzávalók:
1 l fűszeres paradicsom ivólé
1 kis doboz sűrített paradicsom
1-1,5 evőkanál liszt
5-6 evőkanál olaj
só
bors
cukor
zellerlevél
Elkészítés:
Az olajat megforrósítom, a lisztet kevergetve zsemleszínűre pirítom rajta. Ha már jó színe van, hozzáadom a paradicsompürét, elkeverem a rántásban, és felengedem az ivólével. Beledobom a zeller levelet, ha szükséges, sózom. Felforralom, és amikor látom, mennyire sűrűsödött be a leves, vízzel alakítom az állagát, mi viszonylag sűrűn szeretjük. Borsozom, majd a család ízlésének megfelelő mennyiségű cukrot is adok hozzá. Csak néhány percig tartom forrásban a levest, egy gyors kóstolás után lehet is tálalni.
Sajtos pirítós:
Egy dkg vajat melegítek, a tenyérnyi darabokra vágott kenyeret, bagettet, zsemlét, ami van otthon, egyik oldalán megpirítom a vajon, a másik felét megszórom reszelt sajttal, majd megfordítom a vajban, és a sajtos oldalát is lepirítom kissé. Ezzel tálalom a levest.
Hozzászólás zárolva.