Facebook hozzászólás
1 515

Paradicsomos csicseriborsó leves – a melengető jó barát

Zseniális leves, komolyan mondom. A csicseritől tartalmas, a paradicsomtól édeskés, a római köménytől keleties, a sóban eltett citrom pedig egyszerűen pazar. Érdemes tartani otthon néhány különlegesebbnek számító fűszert, mert bárhol szembe jöhet egy olyan recept, amit szívesen elkészítenél, kellene hozzá mondjuk római kömény, de nincs otthon. Így aztán pazar élményekről mondasz le, amikért igen nagy kár. Az egyetlen tényleg extra hozzávaló a sóban eltett citrom, de azt is meg lehet vásárolni néhány delikátesz üzletben, és akár egy évig is eláll a hűtőben.

Csicserileves, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

1 doboz csicseriborsó konzerv
2×500 ml paradicsom sűrítmény (passata)
1-2 marék gersli vagy rizs
1 fej fokhagyma (nem tévedés)
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál kurkuma
1 mokkáskanál füstölt paprika
2 evőkanál olívaolaj

bors
1 db sóban eltett citrom
chilipehely

Elkészítés:

A gerslit (vagy rizst) sós vízben megfőzzük. A fokhagymát vízszintesen félbe vágjuk, héjában hagyva az olajon puhára dinszteljük, ügyelve, hogy ne égjen meg a hagyma. Amikor  a fokhagyma elkészült, már nem kemény, szórjuk az olajba a római köményt, kurkumát és füstölt paprikát, keverjük át, hogy kiadják az illatukat, majd öntsük az edénybe a leöblített csicseriborsót, a megfőtt gerslit, és öntsük fel a két doboz passátával. Tegyük az edénybe az apróra vágott citromot. Én egy keveset a citrom levéből is löttyintettem a levesbe, ez még pikánsabbá tette. Sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel, hígítsuk egy kevés vízzel ízlés szerinti sűrűségűre.Tegyünk a tányérba fél fej fokhagymát, arra merjük a levest! Ha szeretjük, apróra vágott friss korianderrel tálaljuk.

Csicseri borsó saláta
Íme egy egyszerű és gyors recept, hogy megkóstolhassuk ezt a csodanövényt.  Ráadásul ideális vendégváró például, hiszen kötelező jó előre elkészíteni! Ismerkedjünk a csicseriborsóval együtt!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!