Parfé receptek
Ha nyár, akkor fagylalt vagy parfé. És miért kellene kizárólag a cukrászdákra hagyatkozni ez ügyben? Készítsük el otthon!
Gyümölcsös joghurtparfé
Hozzávalók: 250 gramm bármilyen idénygyümölcs (eper, málna, sárgadinnye), 6 deci sima joghurt, 25 deka porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál zselatinpor.
Elkészítése: a gyümölcsöt pépesre turmixoljuk, majd a cukorral, citromhéjjal elkevert joghurtot hozzáadjuk. A zselatint 0,5 deci vízben megáztatjuk, és langyosra melegítve hozzáadjuk a gyümölcsös joghurthoz. Jól összekeverjük, majd formákba téve a fagyasztószekrényben kifagyasztjuk.
Süteményparfé
Hozzávalók: 6 deci tejszín, 2 evőkanál kakaópor, 7 evőkanál porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 deka málna, 1 deci tejszínhab, néhány szem hámozott mandula.
Elkészítése: 3 deci tejszínbe belekeverjük a kakaóport, 4 evőkanál cukrot, majd állandó keveréssel felforraljuk. A maradék tejszínt kikeverjük a 3 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral, és szintén felforraljuk. Lehűlés után mindkettőt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd másnap mindkettőt kemény habbá verjük. A málnát összeturmixoljuk, és beleforgatjuk a vaníliás porcukros habba. Egy kisebb szögletes tepsit folpackkal kibélelünk, beleöntjük a kakaós habot, ennek a tetejére kerül a málnás hab. Az egészet fóliával beborítjuk, és fagyasztóban 4-5 órán át fagyasztjuk. Utána kiborítjuk a tepsiből, s miután a folpackot lehúztuk róla, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. Tejszínhabbal, málna- és mandulaszemekkel díszítjük.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/2. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.