Facebook hozzászólás
1 097

Parmezános csirke paradicsommártásban

Olasz étel, előszeretettel készítik arrafelé, de én kóstoltam már Amerikában is, ott chicken parmesan a neve. Remekül ötvözi a klasszikus magyar rántott húst az olasz paradicsomos ételekkel, amelyeket a magyarok is nagyon kedvelnek. Elkészítése egyszerű, ha kipróbáljátok, biztosan bevonul a családi repertoárba.

Parmezános csirke paradicsommártásban, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 db csirkemell filé lapjában vékony szeletekre vágva
2 db tojás
zsemlemorzsa
10 dkg reszelt parmezán
7 dl paradicsom passata vagy házi spagetti szósz
1 gömb mozzarella

olaj a kisütéshez

Elkészítés:
A húst vékony lapokra vágjuk, kicsit kiveregetjük, majd besózzuk. Felvert tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába hempergetjük, amibe előzőleg belereszeltük a parmezánt. A hússzeleteket forró olajban csak addig sütjük, míg a panír színt kap rajta, nem szükséges készre sütni a húst. Egy tűzálló tálba öntsünk némi paradicsom szószt, fektessük bele a húsokat egy rétegben, takarjuk be a tetejüket szintén szósszal (nem kell, hogy elmerüljenek a szeletek a paradicsomban), majd szeleteljünk a tetejére egy gömb mozzarellát.

200 fokos sütőben süssük 15-20 percig.

Ha nincs saját paradicsomszószunk, akkor a bolti passatát feltétlenül forraljuk fel, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal, egy kevés kis fokhagyma sem árthat neki.

Paradicsomos csirke
Ezt a receptet azért szeretem, mert egyrészt roppant egyszerű, másrészt lehet vele variálni: hangolhatom olaszosra, vagy tehetek bele olyan fűszereket is, amik teljesen más ízvilágúvá teszik a végeredményt. Határt csak a fantázia szab. Ez is paradicsomos, ez is csirke, mégis teljesen más étel.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!