Facebook hozzászólás

Parmezános rúd

Ha adhatok egy jó tanácsot, kezdjétek rögtön dupla mennyiséggel, majd konstatáljátok döbbenten, hogy az is milyen kevés! Az egyik legjobb sós süti, amit valaha készítettem.

Parmezános rúd, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
15 dkg vaj
1/2 teáskanál só
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál tejföl
1+1 tojássárgája
6 dkg reszelt parmezán
12 dkg más típusú reszelt sajt

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a vajat a sóval, pirospaprikával, tejföllel, tojássárgával, valamint a reszelt sajtokkal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd állítsuk össze a tésztát. Pihentessük egy órán át a hűtőszekrényben. Lisztezett gyúródeszkán 5 mm vastagra nyújtsuk ki, majd vágjuk 1-1,5 cm széles csíkokra. A csíkokat kenjük le egy tojássárgájával, szórjuk meg szezámmaggal, lenmaggal, napraforgóval, mákkal, amihez kedvünk van, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokon 15-20 perc alatt süssük szép pirosra a rudakat.

 

Birsalmasajt, az ősz favoritja
A birsalmát nyersen, gyümölcsként nem fogyasztjuk, de magas pektin tartalmát kihasználva kiváló birsalmasajtot készíthetünk belőle, ami jól fog jönni téli estéken csemegeként, vagy majd a karácsonyi süteményekbe.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megint kitikkadunk!

Frissítő hidegfront szakította meg a kánikulai napokat a hétvégén, ami igazán üdítőleg hatott a tartós 35 fokos…

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!
1 / 1 486

PÁRKAPCSOLAT

Na, ma ezekkel a meglepikkel boríthatod ki a párodat

Bár számos háztartási eszköz, kisgép, berendezés elengedhetetlen kelléke hétköznapjainknak, egyeseket érzékenyen érinthet, ha ilyesmit kapnak szívszerelmüktől. Vagy ha egy bizonyos dolgot kapnak…
1 / 210

Receptek

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!