Facebook hozzászólás
6 178

Párolt lilakáposzta

Sült húshoz, disznótoros mellé elengedhetetlen köret. Nemcsak a szép színe miatt szeretem készíteni, de a pikáns kicsit édes, kicsit savanyú ízét is imádjuk. Lehet, hogy nem szokványos, de én csirke mellé is nagyon szívesen fogyasztom.

Párolt lilakáposzta, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
1 fej lilakáposzta
1 kis fej vöröshagyma
0,5 dl olaj
1 mokkáskanál egész köménymag
cukor
ecet

 

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk – vagy már legyalult állapotban vesszük meg a piacon -, az olajat megmelegítjük, azon pedig néhány percig fonnyasztjuk a szálasra vágott vöröshagymát. Ha félig puha, hozzáadjuk a lilakáposztát, megsózzuk, megszórjuk a köménymaggal, és óvatosan kevergetni kezdjük a meleg olajban, míg egy kicsit a só hatására össze nem esik. Ekkor egy egészen kevés vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, és közepes lángon puhára pároljuk a káposztát. Eközben ne nagyon kevergessük, mert a káposzta összetörik, és nem marad szép szálas. Utolsó lépésként ízlésünknek megfelelően cukorral és ecettel ízesítjük.

Rakott káposzta maradékból
Gyorsan és könnyen elkészíthető, egy kis fantáziával tovább variálható egytálétel, laktató és olcsó.Lusta asszonyoknak,kezdő háziasszonyoknak vagy férfiaknak.

 

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!