Facebook hozzászólás
847

Párolt marhaszelet pikáns mártással

Marhahúsból készített ételkülönlegesség igazi ínyenceknek, akiknek még mesterszakácsnak sem kell lenniük, hogy ezt az ételt elkészíthessék.

Hozzávalók (4 személyre):

60-80 dkg marhafelsál

1 nagy fej vöröshagyma

1 nagy fej fokhagyma

1 evőkanál liszt

1 evőkanál kristálycukor

Só, ecet, babérlevél, szemes bors

Étolaj

Fél liter paradicsomlé

Elkészítése:

A marhaszeleteket vékonyra szeljük, majd kiverjük. Enyhén besózzuk, utána hirtelen pirosra sütjük a hússzeletek mindkét oldalát. Utána a húsokat kivesszük az olajból. Az olaj felét leöntjük, a megmaradt olajban a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk. Rátesszük az evőkanál cukrot, és barnára pirítjuk, vigyázzunk, ne hogy megégjen. Felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még 1 pohár vizet. Beletesszük a fűszereket, a babérlevelet, borsot és a fokhagymát (lehet egészben is). Mikor felfőtt a mártás, visszatesszük bele a hússzeleteket és lassú tűzön, körülbelül egy óra hosszáig pároljuk. Ha megpuhult a hús, kivesszük, és a mártást átszűrjük. Ha a mártás nem elég sűrű, akkor liszttel sűríthetjük. Ízlés szerint ecettel ízesítjük.

Köretként makarónit, rizst, vagy tört burgonyát adhatunk hozzá, de akár mindhármat.

Jó étvágyat!

PE



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!