Paszternák leves
A paszternákot sokkal kevesebben ismerik, mint a fehérrépát, és még ennél is kevesebben használják. Pedig jellegzetes, már-már parfümös ízével közszeretetnek örvendhetne.en ismerik, mint a fehérrépát, és még ennél is kevesebben használják. Pedig jellegzetes, már-már parfümös ízével közszeretetnek örvendhetne.
Hozzávalók:
40 dkg paszternák apróra vágva
5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
fél teáskanál kurkuma
2 evőkanál currypor
1,5 liter zöldség alaplé
2 dl kókusztej
4 evőkanál friss koriander vagy petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A vajon megdinszteltem a kétféle hagymát, hozzáadtam a paszternákot, és megszórtam a kurkumával és a curryvel. Néhány percig kevergettem, amíg a fűszerek illatozni nem kezdtek, akkor felöntöttem a zöldség alaplével (bio leveskockát használtam), és lassú tűzön a paszternák puhulásáig főztem a levest.
Turmixban pépesítettem, visszaöntöttem a főzőedénybe, majd hozzáadtam a kókusztejet, sóztam, borsoztam. Felforrósítottam, de nem forraltam a levest már. Tálalás előtt beleszórtam a petrezselymet és a londoni koriander szállítmány magam szárította maradékát. Az eredeti recept vadrizst ajánl hozzá levesbetétként, nekem az most nem volt itthon, úgyhogy egyszerű kerekszemű rizst főztem hozzá sós vízben betétként, úgy is finom volt.
Hozzászólás zárolva.